Skip to main content

SEO (Sökoptimering) 

Sökoptimering har aldrig tidigare varit så viktiga som det är idag. Google är världens största sökmotor.
I Sverige görs det över 50 miljoner sökningar varje dag.
Vi är ständigt online och det gäller att hänga med! 

Boka ett möte, så diskuterar vi utifrån dina mål

Vad är SEO (sökoptimering)?

SEO står för (search engine optimization), det är de arbetet du utför på din webbsajt för att Google och andra sökmotorer ska hitta din webbsajt efter en sökning, baserat på dina produkter/tjänster. 

Det är viktigt att man arbetar både ON-page SEO & OFF-page SEO. 

När dina potentiella kunder söker efter dina produkter/tjänster på Google. Då är det viktigt att du syns högt upp som möjligt. För att ta del av all den trafik så är det viktigt att du arbetar kontinuerligt med SEO, sökmotoroptimering.

SEO byrå

Kostnadsfri sökordsanalys

Få en kostnadsfri sökordsanalys inom närmaste 12h, med våra rekommendationer tips & trix

Vill du ha en offert?

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig med ett förslag

Varför behöver jag en SEO byrå?

När du syns högre upp på Googles sökresultat (serp), då är chansen större att kunden väljer dig före dina konkurrenter. Därför är det viktigt att ständigt arbeta med SEO-strategi. Framförallt dem organiska länkarna (blå länkar på Google).  Sökmotoroptimering är ett komplex tjänst och kräver bred kunskap. Vi på Kapten Reklambyrå hjälper dig att optimera din hemsida mot Google och andra sökmotorer. Vårt mål är att placera din hemsida så högt upp som möjligt.

 

Hur funkar SEO (sökmotoroptimering)

Exakt hur SEO fungerar och hur man på bästa sätt genomför ett bra SEO arbete är många. Mestadels handlar det om att hjälpa Google att förstå vad din hemsida handlar om. Det handlar om att stärka, tydliggöra, strukturera upp och skapa relevant innehåll för sökmotorernas algoritmer. Det finns ingen riktig ”facit” till bra SEO. Många SEO byråer arbetar på olika sätt och tillämpas på olika sätt mot just din strategi. Det gäller att ha tålamod för just SEO.
Det finns olika sätt att arbeta med SEO: On page SEO & Off page SEO.

 

Vad är On page SEO? Hur funkar det?

On page SEO är det arbetet man utför synligt på hemsidan, med relevant innehåll. Det kan handla om att skapa en tydlig innehållsförteckning, design & struktur. Bild och text ska höra ihop i en harmonisk flöde.  Hemsidans responsivitet, navigering, meny, rubrikerna, brödtext m.m.
I sin helhet handlar det om att skapa en tydlig, enkel & relevant landningssida för sökmotorerna för att SEO ska funka mot Google. Dessa landningssidor ska indexeras och skickas till Google på rätt sätt. Det är här Off page SEO kommer in.

 

Vad är Off page SEO? Hur funkar det?

Off page SEO är där tekniken och den ”djupare” förståelsen av hur SEO funkar kommer in. Det gäller att ständigt arbeta med SEO sökoptimering. Här handlar det om att arbeta med inkommande och utåtriktade länkar. Mestadels inkommande länkar. Vilka länkar pekar mot din hemsida och vad är deras syfte/poäng för det?= Detta är frågor som man kontinuerligt ska arbeta med. Vi på Kapten Reklambyrå arbetar kontinuerligt med SEO, både on page & off page SEO.

Här gäller det även att följa upp Googles rapporter som kan uppkomma under projektet gång. Vart ligger felet? Vad behöver förbättras? Det gäller att åtgärda Googles rapporter för att hemsidan ska följa deras riktlinjer. Här är det viktigt att man vet vad man bör göra, samt åtgärda det. Därför är det bäst att låta en SEO byrå sköta arbetet.

SEO Örebro

Lästips

sökoptimering (SEO)HemsidorPopulärSEOSEO STAR
1 februari, 2023

Vad är SEO, SEA, SEM?

Att krångla till SEO och dess betydelse är inget ovanligt. Vi i reklambranschen har en tendens att krångla till dessa fraser och betydelser. Det är ofta vi möter kunder som…
SEO pris: vad kostar SEO?MarknadsföringPopulärSEOSEO STAR
1 mars, 2023

SEO pris: Vad kostar SEO?

SEO pris: Vad kostar SEO? Det är en fråga vi ofta får och svaret blir alltid detsamma: det beror på. Priset på sökmotoroptimering (SEO) beror oftast på vad uppdraget omfattar…
RöstsökSEOSEO STAR
13 april, 2020

Röstsök: Vad är det och vad innebär det för SEO?

Använda röstkommandon när man vill söka efter information på Google eller Bing har blivit enormt vanligt. Google rapporterade år 2016 att 20 % av mobila sökningar utfördes genom röstsök. Redan…

Komplett byrå med allt det du behöver

Vi är inte bara en SEO byrå. Vi är en komplett byrå som hjälper dig allt från att skapa en strategi till att skapa innehåll och driva in försäljning.
Vårt fokus ligger på att hjälpa dina kunder att hitta och göra affärer med just DIG!

Du är välkommen till att kontakta oss för en offert här

När kan man se resultat?

Denna fråga får vi ofta. Vilket vi alltid svara: Det är omöjligt att veta!
Det är många faktorer som måste stämma överens samt hur konkurrensen ser ut. Vanligtvis ser vi oftast en resultat mellan 4-6 månader. Detta är ingen garanti. En hemsida med nuvarande länk som har historik brukar gå snabbare. När man arbetar med en ny hemsida från grunden (registrera en ny domän) så kan det ta tid, därför gäller det att ha tålamod. Läs mer om index på Google

 

Vad kostar (SEO sökoptimering)

Det är svårt att ge ett pris på rak hand. En av dem viktigaste frågorna är hur stor är konkurrensen? Om du arbetar inom en konkurrenskraftig bransch så kommer det krävas mer i form av tid och resurser.
En annan viktig faktor är dina tekniska förutsättningar inför SEO arbetet. Hur ser din hemsida ut idag? Klarar den av SEO? Följer den riktlinjerna som Google kräver? Om du som kund har en hemsida som behöver göras om för att underlätta SEO så kommer vi att hjälpa dig med att designa & strukturera upp hemsida med bra innehåll och struktur inför SEO arbetet.

Läs mer om priserna om vårt inlägg här

Intresserad av SEO?

Vi hjälper dig!