Skip to main content

10 anledninga till att använda WordPress!

WordPress har varit i branschen i mer än 15 år, så vad har dem lyckats uppnå på denna tid och vart står dem idag? Vi sammanfattar 10 anledningar till varför man ska använda sig utav just WordPress. 

För många år sedan började jag programmera i olika språk som PHP, C# och enkla grejer som HTML & CSS. Men nått år senare kom jag i kontakt med en kund, som hade en hemsida som var utvecklad i WordPress CMS, love in first sight helt enkelt. Det visade sig vara något jag skulle fastna för och börja arbeta med i många år framöver, även tills idag.

WordPress utvecklades först som ett bloggverktyg för privatpersoner men efter några år började det användas som en plattform till företag och organisationer, just för att det är så simpelt att använda, ett CMS system (Content Management System) utvecklad av oss, till oss helt enkelt. Nedan listar vi 10 anledningar varför det är så stort och varför vi rekommenderar det.

1. Etablerat och populärt

Vi börjar med att understryka att det är absolut det populäraste CMS verktyget på marknaden. Hela 59,9% använder sig av plattformen och det fortsätter att stiga. Med sina 15 år i ryggsäcken har den inte bara skapat ett namn för sig, den har byggt upp en av de bästa communitys på webben samt att de användas av stora namn som The New Yorker, BBC America, Sony Music, Beyonce m.m.

hemsida

2. Gratis och öppet!

Tro det eller ej, WordPress är helt gratis och är open-source baserad, vilket innebär att man kan strukturera, designa och skapa hur man vill och vad man vill i WordPress.

3. Byggd för flexibilitet

Webbutik, community, tidning/magasin, blogg, portfolio, ja helt enkelt allt, WordPress kan det. I WordPress miljön är man som utvecklare aldrig begränsad. Skapa vilken sida ni vill, om det är en webbutik, privatsida eller företagssida så är WordPress ett extremt flexibelt verktyg. Skapa egna plugin och teman allt från grunden och få er sida exakt hur du vill.

4. Google-vänlig

Oh yes, du läste rätt. Google Friendly. Enligt Google själva i flera rapporter och inlägg så intygar dem väldigt tydligt att dem älskar WordPress, iallfall vad deras sökmotorer gör. WordPress och dess community (dem som skapar teman och plugin) så håller koderna en väldigt hög klass till Googles kriterier. Detta gör att Googles robotar ”crawlar” WordPress, teman & plugin väldigt enkelt, vilket i sin tur leder till ökad Google-friendly.

5. Tryggt och säkert

Under åren har WordPress etablerat sitt varumärke och plattform. Dem har även lyckats att dem har även lyckats att fasttälla sig som ett pålitlig och trygg plattform. Det är sällan hemsidor blir attackerade av virus & malware men det har funnits och detta beror oftast på gamla teman och plugins som inte har uppdaterats. Vi rekommenderar att ständigt uppdatera era plugins (oftast automatiskt) samt teman. I de fall där intrång skett. då plugins & teman inte uppdateras så kan det även bero på piratkopierade teman/plugins. Var noga med eran leverantör/byrå vad som ingår i uppbyggnaden av eran hemsida, vem som står för vad och tema/plugins auktoritet.

6. Responsiv

Vad du än skapar i WordPress vare sig webbutik, företagssida eller privatsida så anpassar sig WordPress CMS automatiskt utifrån besökarens enhet, det vill säga mobil, surfplatta, laptop eller stationär dator. Hemsidan anpassar sig så den blir användarvänlig och enkel att navigera sig fram. Detta kallas för responsiv design och är extremt viktigt med tanke på att vi är allt mer beroende av mobiltelefonerna.

7. En uppsjö av plugins

Om det inte finns, oroa er inte, det skapas. Vi har stött på många kunder genom åren som oftast säger ”kan man göra detta… och detta… och detta?” och vi svarar alltid med ett enkelt ja. WordPress är så brett att nästan allt finns idag i rena plugins och skulle det vara så att det inte finns så skapas det från grunden. Om man inte modifierar en snarlik plugin, vilket kan komma att kosta arbetstimmar hos en programmerare. Vi kommer i senare inlägg att gå in på vilka plugin vi rekommenderar (

8. Användarvänligt

Lägg till, skapa, radera, klistra in och ta bort. Enklare än så blir det inte, i det stora hela så funkar WordPress precis så. Skriv inlägg (som denna), spara och publicera. Samma gäller med sidor, skapa, redigera, designa, spara och publicera. Ordet är fritt och möjligheterna oändliga. Allt från att strukturera upp navigeringsmenyn till att designa kontakt formulär. Det är enkelt, oftast billigt och väldigt effektivt.

9. Gratis teman

Kanske de WordPress är mest känt för, sina gratis teman. Här som tidigare är det väldigt enkelt att komma undan billigt om man som företag letar efter billiga lösningar. Tänk bara på att hålla temat uppdaterat till datum och att temat tillfredsställer era önskemål av hemsida. Det sker att man skapar en sida och redan efter några besök måste ändra till något nytt då begränsningar uppstår. Det finns även teman att köpa som tillför fler funktioner och designförslag.

10. Superbra support

Skulle det vara så att ni ger er ut på egen hand så är ni i trygga händer. The-Wordpress-World och community är en öppen supportforum och är ständigt hjälpsamma oavsett vad som uppstår på hemsida, är det felkoder, strukturfel, varningar etc, var säkra på att felet har lyfts upp tidigare i Worpress-forum och även löst sig, så följ tråd(arna).

Slutsats

Vi avrundar denna inlägg med att påpeka att det finns flertal anledningar till varför vi tycker WordPress borde vara första valet. Här har vi bara prioriterat 10 viktigaste punkter som lyfter fram WordPress på egen mark. Vill även tacka för er som tog er tid att läsa, återkoppla gärna med åsikter och funderingar kring vad ni tycker om WordPress, pros and cones. Kontakta även oss för mer fundering kring WordPress-djungeln, tjing!